Vepřový guláš s červenými fazolemi podáváme s rýží nebo těstovinami.
Hodnocení
4.7
/ 5 (109x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
13x
Ingredience
Ostatní
Slanina50 g
Česnek4 stroužky
Rajčatový protlak100 g
Sójová omáčka2 lžíce
Vepřová plec700 g
Červená cibule3 ks
Sterilované červené fazole300 g
Podle potřeby
Olej
Vývar
Podle chuti
Sůl
Mletá sladká paprika
Sušený rozmarýn
Postup přípravy
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Červené sterilované fazole necháme okapat. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
Na oleji necháme rozškvařit slaninu. Potom přidáme cibuli a česnek. Necháme zesklovatět a vmícháme nakrájené vepřové maso, které orestujeme dorůžova, okořeníme paprikou a osolíme. Zmírníme oheň a pod pokličkou podusíme. Jakmile maso pustí šťávu, podlijeme ho vývarem a udusíme doměkka. Do měkkého guláše vmícháme rajčatový protlak, drcený rozmarýn a sójovou omáčku. Povaříme asi 5 minut a vmícháme fazole. Prohřejeme a podle chuti osolíme.
Vepřový guláš s fazolemi podáváme s rýží a zdobíme bylinkami.
Fazole mám rád, recept vypadá dobře jen rozmarýn a sojovku bych vynechal, záleží na každém. Rýži ne..... Ta ke guláši nepatří, zkusil bych Karl. knedlík nebo br. placky.
milihou
vyborny,pridal jsem tam jeste 2 chilli papricky :-)
vprokopova
Uvařila jsem
a mohu pouze dodat - vynikající. Hned jsme ho zařadili do oblíbených rodinných jídel.
Cookie
Výborný. Já ho tedy udělala hustší, takže rýže nebo těstoviny se k němu nehodily, ale takhle houska nebo chléb, ideální.
Věra
Vynikající!
Vařím ho často, rodina si ho velmi oblíbila. Posledně jsem přidala pokrájenou papriku a rajče; byla to malá změna chuti, ale došla uznání.