Vepřové v zeleninové omáčce

Dušené vepřové maso v pikantní omáčce.


4.414x
60 min
6×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Zaprášíme sladkou paprikou a na tento cibulový základ hodíme na kostky nakrájené maso. Zprudka osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Osolíme a výrazně opepříme.

Mezitím si na nudličky nakrájíme očištěnou papriku a na osminky menší rajčata. Pokud by nám vadila na rajčatech slupka, můžeme je předem spařit a oloupat.

Zeleninu hodíme k měkkému masu, promícháme, přidáme kečup, trochu chilli, přikryjeme pokličkou a dál dusíme. Opět podle potřeby podlijeme vývarem, aby nám vznikla šťáva. Když je vše měkké, zaprášíme moukou nebo hotovou jíškou, dobře rozmícháme a máme hotovo.

Vepřové v zeleninové omáčce podáváme s bramborem, rýží nebo chlebem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové v zeleninové omáčce

Zpět na recept