Recept na křehounké vepřové řízky, nejoblíbenější jídlo mého malého synka.
Hodnocení
3.8
/ 5 (21x)
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Vepřová kotleta8 plátků
Jedlá soda v prášku1 balíček
Mletý sušený česnek
Na obalení
Vejce3 ks
Strouhanka
Mléko3 lžíce
Hladká mouka
Na ozdobu
Citron
Podle potřeby
Olej na smažení
Postup přípravy
Vepřové plátky opláchneme, očistíme a z obou stran naklepeme. Každý plátek poprášíme jedlou sodou, osolíme a okořeníme sušeným mletým česnekem. Sodu i koření na maso rukou natiskneme.
Plátky narovnáme na talíř na sebe a zakryté necháme v lednici alespoň hodinku odležet.
Potom vepřové plátky obalíme v trojobalu a smažíme na oleji dozlatova.
Na talíři ozdobíme vepřové řízečky kouskem citronu. Podáváme k nim vařené brambory s petrželkou a máslem.
Zaujal mě tento recept,hlavně ta jedlá soda,tak jsem to zkusil a skutečně....
Řízečky byly,o poznání,křehčí...než bez té jedlé sody,no doufám,že se mi to jenom nezdálo.Ale byly výborné a s bramborovou kaší,máslem a chilli nám moc chutnalo.Posílám též fotografii....a přeji dobrou chuť....///