Nejprve si dáme vařit brambory na bramborovou kaši. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dorůžova na olivovém oleji, přidáme 3 rozdrcené stroužky česneku, lehce zaprášíme moukou, orestujeme a přilijeme Alpro Cuisine a Alpro Original. Vzniklou omáčku důkladně provaříme, dochutíme solí a pepřem a přidáme hrubozrnnou hořčici.
Zbylé stroužky česneku v malém rendlíčku zalijeme olejem a na mírném plameni necháme lehce probublávat, dokud se nám česnek neuvaří a nezesládne. Olej slijeme a stroužky česneku vmícháme do bramborové kaše připravené z uvařených brambor.
Steaky z vepřového (1 steak asi 150 g) osolíme, obalíme v nasekaných bylinkách, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran. Následně necháme dojít v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 10 minut.
Vepřové na bylinkách servírujeme společně s bramborovo-česnekovým pyré a omáčkou.

Partnerem receptu je
Alpro