A nyní také dobroty z čínské kuchyně, která je také u nás velice oblíbená.
Hodnocení
2.9
/ 5 (1188x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
CukrNaN -
ČesnekNaN -
OlejNaN -
SůlNaN -
Cibule1 ks
Mletý pepřNaN -
Vepřové maso4 plátky
Ananas1 plátek
Paprika červená1 ks
Kuřecí vývar300 ml
Ocet vinný3 lžíce
Paprika žlutá1 ks
Chilli omáčkaNaN -
Škorobová moučka1 lžička
Ananasová šťáva4 lžíce
Postup přípravy
Cibuli, papriky a ananas nakrájíme na nudličky. V misce smícháme vývar s ananasovou šťávou, vinným octem, chilli omáčkou a cukrem. Na rozehřátý olej vložíme na nudličky pokrájené maso a plátky česneku. Jakmile maso opečeme, vyjmeme je a vmícháme zeleninu a ananas. Opékáme asi 2 minuty, přidáme zpět maso, zalijeme omáčkou a vše opékáme ai 4 minuty. Zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v malém množství vody, dochutíme pepřem a osolíme. Podáváme s dušenou rýží.
Komentář k receptu Vepřové maso ve sladkokyselé omáčce
Dobrý den, právě jsem dovařila a jsem trošku zklamaná. Barva ani trošku neodpovídá Vaší krásné červené, pravděpodobně získané chilli omáčkou, té jsem tam podle mého názoru dala dost ( štiplavé si myslím to je dostatečně) Postupovala jsem přesně podle uvedeného postupu, použila jsme daleko více škrobové moučky a celkově jsem přidělávala omáčky z octa, šťávy atd....Vypadá to tedy, že jsem někde udělala chybu, celkově mě to připadá jako takové lepší lečo, každopádně děkuji za recept, třeba se k němu někdy vrátím a dopadne to lépe. Děkuji Vám.