Vepřové maso se zeleninou zaručeně zasytí, jak s knedlíkem, tak s bramborem.
Hodnocení
4.2
/ 5 (15x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Ostatní
Masový vývar1 l
Hrášek mražený200 g
Olivový olej4 lžíce
Cibule1 ks
Rajčatové pyré250 g
Bílé suché víno1/2 sklenky
Řapíkatý celer1 ks
Libové vepřové maso700 g
Mrkev (větší)1 ks
Podle chuti
Pepř a sůl
Postup přípravy
Cibuli, mrkev a řapíkový celer oloupeme. U celeru se odkrojí konce a vše nasekáme na jemno.
Do většího hrnce dáme olivový olej a jakmile je teplý vložíme nasekanou zeleninu. Restujeme asi 5 minut za stálého míchání, ať nepřipálíme.
Do základu vložíme čisté vepřové nakrájené na kousky a necháme restovat na pomalém ohni ze všech stran, dokud se nezabarví.
Jakmile vepřové maso chytilo barvu, zvýšíme plamen a podlijeme bílým vínem. Necháme vypařit alkohol. Pak přidáme rajčatové pyré, hrášek. Necháme vařit, dokud omáčka nebude bublat.
Přilijeme vývar a pomalu vaříme alespoň hodinku, do změknutí masa, a dokud se vývar nevypaří. Po uvaření dochutíme solí a pepřem. Vepřové maso s hráškem a rajčatovou omáčkou podáváme jako teplý hlavní chod. Vepřové maso můžeme zaměnit za hovězí.