Chutné ledvinky připravené na cibuli a zjemněné smetanou. Další tradiční recept podle norem.
Hodnocení
4.6
/ 5 (18x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Vývar2-3 dl
Cibule1 ks
Sádlo6 dkg
Kysaná smetana1 dl
Hladká mouka 2 dkg
Mletá sladká paprika2 lžičky
Smetana na vaření1 dl
Vepřová ledvina50 dkg
Postup přípravy
Vepřové ledvinky zbavíme močovodů, nakrájíme na nudličky, dáme do vroucí vody, necháme přejít varem, scedíme a propláchneme vodou.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Cibuli osmažíme na sádle dorůžova, přidáme ledvinky, mletou papriku, sůl a pepř, krátce podusíme, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme doměkka. Vývar přidáváme postupně podle potřeby.
Nakonec k vepřovým ledvinkám vlijeme smetany, necháme povařit a dochutíme.
Vepřové ledvinky po uhersku podáváme s dušenou rýží.