Recept na vepřové maso pečené na cibuli a hořčici. Výborné i za studena s pečivem.
Hodnocení
5.0
/ 5 (15x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Cibule3 ks
Hořčice plnotučná1 kelímek
Vepřová kýta500 dkg
Vepřový bůček500 dkg
Postup přípravy
Vepřové maso pokrájíme na kostky o velikosti zhruba 2 x 2 cm a oloupanou cibuli na půlkolečka. U tohoto receptu platí, čím sádelnatější maso, tím lépe.
Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme cibuli a celý malý kelímek hořčice. Podlévat nemusíme, protože maso nám pustí šťávy dost a hořčice nám ji krásně zahustí.
Vepřové kostky v hořčici pečeme hodinu a půl v troubě předem vyhřáté na 170 °C a občas promícháme.
Vepřové kostky v hořčici jsou dobré nejen se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem, ale také za studena s pečivem je to výborná pochoutka.