Recept na vepřovou roládu z bůčku, plněnou vejci, uzeninou, hráškem a paprikou. Jako přílohu zvolíme vařené brambory.
Hodnocení
4.5
/ 5 (25x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Velká cibule1 ks
Vepřový bůček bez kosti800 g
Podle potřeby
Olej
Vývar
Škorobová moučka
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Náplň
Vejce5 ks
Maso uzené vařené300 g
Hrášek sterilovaný4 lžíce
Paprika červená2 lžíce
Postup přípravy
Plát vykostěného a kůže zbaveného bůčku omyjeme a podle potřeby lehce rozklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Hrášek necháme okapat. Uzené vařené maso nebo jinou uzeninu nakrájíme na kousky.
Náplň: V kastrůlku na oleji umícháme vajíčka spolu s uzeninou. Osolíme, opepříme a promícháme se scezeným hráškem a červenou paprikou, kterou jsme očistili a nakrájeli na kousky.
Tuto směs rozprostřeme na plát masa. Vepřovou plněnou roládu zabalíme a řádně uzavřeme párátky nebo jehlami, osolíme a opepříme . Potom ji na pánvi v rozpáleném oleji zprudka ze všech stran opečeme dozlatova a přendáme do pekáče.
Ve výpeku orestujeme cibuli a česnek. Potom vše přelijeme do pekáče k roládě. Pečeme ve středně horké troubě za občasného podlévání vývarem, dokud není měkká.
Hotovou vepřovou roládu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu rozmixujeme a podle potřeby zahustíme škrobovou moučkou.
Vepřovou plněnou roládu podáváme s vařeným bramborem a zdobíme bylinkami.
Dekuji za recept, rolada se podarila a byla vyborna. Hned na druhy den jsem ji delala pro sousedku, (prijela z porodnice, tak at nemusi hnedka varit) a trosku jsem to obmenila, na maso jsem nejprve rozprostrila platky sunky, na ne pak platky syra a nakonec jsem dala vajickovou smes s cer. paprikou,hraskem, nakrajenou sunkou a oprazenymi hribky. Vsem moc chutnala. Jeste jednou mooooc dekuji - vyborna! ;)