Vepřovou plec nakrájíme na nudličky. Jablko nakrájíme na kostičky. V misce důkladně smícháme olivový olej s worchesterovou omáčkou, sójovou omáčkou, nasekanou bazalkou, grilovacím kořením a oreganem. Nudličky dáme do misky a zalijeme marinádou, přidáme na kostičky nakrájené jablko, uzavřeme poklopem a dáme do lednice nejméně na hodinu, ale nejlépe přes noc.
Všechnu cibuli oloupeme, 5 menších cibulí nakrájíme na kolečka a jednu velkou cibuli napícháme hřebíčkem po obvodu. Dáme vařit rýži (preferuji rýži basmati) a do hrnce přihodíme velkou cibuli napíchanou hřebíčkem.
Do hlubší pánve nalijeme olej, přidáme máslo a zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme odleželé marinované maso včetně všech ingrediencí. Maso dusíme doměkka, dojde to dříve než se uvaří rýže, a na závěr necháme trochu osmahnout bez poklice.
Vepřovou plec s jablky podáváme s rýží jako chutný hlavní chod.