Rychlá minutka s vepřového plecka. Jednoduchý recept.
Hodnocení
4.8
/ 5 (33x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
8x
Ingredience
Podle potřeby
Sůl
Mletý pepř
Směs
Paprika2 ks
Cibule2 ks
Klobása pikantní1 ks
Ostatní
Rajče2 ks
Vepřová plec6 plátků
Na potření
Stolní olej
Postup přípravy
Plátky naklepeme a osolíme a opepříme. Pak si postupně nakrájíme plátky z cibule, rajčat, papriky a klobásy.
Do připraveného hlubšího pekáče vlijeme tři polévkové lžíce oleje a na dno poklademe nakrájené plátky zeleniny a klobásy. Na ně poté položíme plátky masa a celé to vsuneme do středně vyhřáté trouby. Vepřovou plec na zelenině pečeme do změknutí asi 30 minut. Občas podlijeme vodou.
Vepřovou plec na zelenině ihned podáváme. Nejvhodnější příloha jsou opečené brambory, ale ani chléb není špatný.
Výborné :-) Dala jsem o něco víc cibule, máme ji doma rádi. Podlila jsem to za celou dobu 2x, pekla jsem asi 40 minut na 180 stupnů. Výýborná záležitost, řadím mezí oblíbené recepty tak, jak to je, s klobásou, řekla bych, že její role v tomto jídle je nenahraditelná :-)
kecal.cz
jo
já jsem tam nedala papriku, a místo klobásy kuřecí mortadelu . taky doporučuji každých 10 minut polít lžící vody.