Vaření.czReceptyVepřová plec na česneku s hlavkovým zelím a knedlíkem
1 fotografie
Vepřová plec na česneku s hlavkovým zelím a knedlíkem
Vepřová plec na česneku s hlávkovým zelím a knedlíkem klasické české jídlo.
Hodnocení
4.4
/ 5 (21x)
Doba přípravy
150 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Cukr1 lžíce
Česnek8 stroužků
Vývar3 dl
Kmín1 lžíce
Hořčice2 lžíce
Jablko 3 ks
Velká cibule2 ks
Hlávkové zelí1 a 1/2 kg
Vepřové plecko2 kg
Citron1 ks
Postup přípravy
Vepřové plecko prošpikujeme osmi stroužky česneku, potřeme jemně hořčicí posypeme kmínem osolíme, podlijeme vodou a dáme do uzavřeného pekáče pect asi na 1,5 hodinu potom pekáč odkryjme maso občas polijeme štávou a asi půl hodiny dopečeme do zlatova.
Mezi tím si nakrájíme cibuli osmažíme do růžova, přidáme polévkovou lžíci cukru a ještě chvíli smažíme zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme masox, nakrájíme hlávkové zelí přidáme do hrnec přidáme kmín a vše vaříme 40 minut potom přidáme nastrouhané slupky zbavené jablka a vaříme ještě 20 minut. Nakonec zelí dochutíme citronem a popřípadě dosolíme.
Upečené maso nakrájíme na plátky přidáme zelí a houskový knedlík, můžeme si ho uvařit doma nebo koupit, zelí polijeme dvěma lžícemi výpeku z pod masa.