Vepřové maso prošpikujeme klínky anglické slaniny, opepříme a potřeme česnekovou pastou. Necháme přes noc v chladu ležet.
V pekáčku rozehřejeme sádlo, připravené maso po všech stranách opečeme a poté ho vyjmeme. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, osmahneme, vrátíme maso, podlijeme horkou vodou a dusíme v troubě.
Měkké maso vyjmeme, výpek procedíme, zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, přidáme bílé víno a případně i trochu vody.
Omáčku dobře provaříme. Pak do ní vrátíme maso nakrájené na plátky, přidáme cibulky a plátky jablek, dochutíme solí, případně cukrem a citronovou šťávou a ještě krátce zapečeme.
Vepřovou pečeni zámeckého zahradníka podáváme s brambory.