Vepřové karé nakrájíme na plátky cca 2 cm a jemně naklepeme dlaní. Maso z obou stran osolíme, potřeme olivovým olejem a potom hustě potřeme hořčicí, z jedné strany plnotučná, z druhé třeba dijonská pro zjemnění chuti. K dochucení můžeme použít i provensálské koření.
Na hluboký pekáč nalijeme 2 lžíce olivového oleje, naskládáme plátky masa a obložíme je velkými bramborami, které jsme nakrájeli na dlouhé čtvrtky, cibulí (nejlépe šalotkou), také nakrájenou na čtvrtky. Na vrch ještě dáme tenké plátky (0,5 cm) čerstvé červené řepy. Všechno zalijeme 1 dl koňaku a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 75 minut. V polovině pečení můžeme plátky masa a brambory ještě otočit, aby bylo vše rovnoměrně propečené z obou stran.
Po naservírování na talíř ještě můžeme vepřovou pečeni Parisien dozdobit lžičkou zakysané smetany.