Recept na výbornou pečeni s neobvyklou chutí švestek.
Hodnocení
2.3
/ 5 (3x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Podle chuti
Česnek
Sůl
Podle potřeby
Hladká mouka
Ostatní
Sušené švestky250 g
Vepřová pečeně1 kg
Postup přípravy
Nejprve švestky povaříme ve vodě a vypeckujeme. Do vepřového masa vyřízneme kapsu, kterou vytřeme česnekem prolisovaným se solí a tuto kapsu naplníme švestkami a zašijeme.
Poté maso pečeme obvyklým způsobem za občasného podlévání vodou, v níž se vařily švestky. Do výpeku můžeme přidat zbylé švestky a před koncem pečení výpek zahustíme trochou mouky.
Vepřovou pečeni nadívanou sušenými švestkami nakrájíme a podáváme s houskovým knedlíkem.