- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky.
- Vepřovou pečínku (vcelku) omyjeme a osušíme.
- Na velké pánvi, nebo přímo v pekáčku, rozpustíme sádlo, na kterém zprudka opečeme maso ze všech stran.
- Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli a česnek.
- Do pekáčku přendáme orestované maso, výpek s cibulí a česnekem. Vše posypeme kořenící směsí "divočina", podlijeme vínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě, za občasného podlévání vývarem, doměkka.
- Hotové maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na plátky.
- Vypečenou šťávu rozmixujeme a podle potřeby zředíme vývarem, v opačném případě zahustíme škrobovou moučkou.
- Naporcované maso vložíme do omáčky, prohřejeme a můžeme podávat. Jako přílohu volíme podle chuti brambory nebo bramborové knedlíky. Vepřová pečeně na divokém koření výborně chutná s bramborovou kaší.
Vepřovou pečínku můžeme vykostit již před pečením, ale kosti pečeme v pekáči spolu s masem. Tím šťáva získává výraznější chuť.