Vepřovou kýtu propláchneme, očistíme, rozklepeme. Z jedné strany osolíme a opepříme a ze strany druhé potřeme medem a čerstvou šťávou z půlky limetky. Maso po stranách nařízneme. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nastrouháme na hrubém struhadle a slaninu nakrájíme na jemné kostičky.
Nyní si připravíme zelenino-slaninový základ. Do hrnce nalijeme olej a do něj vložíme slaninu, orestujeme a následně vložíme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Na takto připravený základ vkládáme plátky masa (potřenou stranou první). Po zatáhnutí masa podlijeme vodou, přidáme zbytek limetové šťávy (pořád z první půlky limety), osolíme, zaděláme hrnec pokličkou a dusíme do měkka asi 1 - 1,5 hodiny. Při dušení maso obracíme a podléváme vodou. Až maso změkne, tak jej vyjmeme a základ zalijeme asi čtvrt litrem mléka. Vše rozmixujeme ponorným mixérem, dolijeme zbytek mléka, připravíme si zásmažku, rozmícháme v omáčce a provaříme cca 30 minut. Dochutíme jen solí, medem a zbylou šťávou z druhé půlky limetky. Na závěr zjemníme smetanou a máslem. Hotové plátky vepřového vložíme zpět do smetanové omáčky a prohřejeme.
Vhodnou přílohou k vepřové kýtě se smetanovou omáčkou je houskový knedlík.