Velmi jednoduchý recept na dobrou omáčku s krkovicí.
Hodnocení
4.5
/ 5 (17x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Podle chuti
Vývar
Drcený kmín
Ostatní
Cibule1 ks
Sádlo1 lžíce
Vepřová krkovice1 kg
Koření Vepřová pečeně1 balíček
Podle potřeby
Hladká mouka
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na plátky, vetřeme kořenící sůl Vepřová pečeně a necháme uležet. Nepřidáváme žádné jiné koření ani olej. Neuškodí si krkovici naložit předešlý den a vložit do lednice.
Rozpustíme trochu sádla, přisypeme drcený kmín a jemně nasekanou cibuli.
Když cibule zesklovatí, vložíme plátky krkovice a lehce orestujeme.
Poté podlijeme vývarem (můžeme i rozpuštěnou kostkou bujonu) a zvolna dusíme. Je-li maso dostatečně měkké. Já nechávám maso tak dlouho, až se rozpustí tučné části, aby mi maso děti nedloubaly a nepitvaly.
Vyndáme maso ze základu a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Vaříme alespoň 7 minut a maso vložíme zpět prohřát.
Omáčku by nemělo být potřeba již dosolovat, dochutit můžeme špetkou mletého pepře podle chuti.
Vepřovou krkovici s kmínovou omáčkou podáváme nejlépe s rýží, ale můžeme podávat s chutným houskovým knedlíkem.