Vepřová játra omyjeme a prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny můžeme zvlášť rozškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Prošpikovaná játra opečeme na sádle po všech stranách a vyjmeme. Na výpeku po játrech osmažíme cibuli a přidáme k ní zeleninovou směs pod svíčkovou. Zarestujeme, podlijeme vodou, osolíme a přidáme hořčici. Vložíme zpět opečená játra a pod pokličkou dusíme doměkka.
Hotová játra vyjmeme a nakrájíme na plátky. Základ dolijeme podle potřeby vodou, zeleninu rozmixujeme, zavaříme a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v mléce. Za stálého míchaní omáčku provaříme a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Před koncem vaření zjemníme sladkou smetanou a na závěr vepřová játra po tyrolsku vylepšíme rozškvařenou slaninou. Počkáme, až omáčka projde varem, poté ji odstavíme.
Vepřová játra po tyrolsku podáváme s houskovým knedlíkem.