Velmi snadný recept na játra připravená na cibuli.
Hodnocení
3.0
/ 5 (172x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Kmín
Mletý černý pepř
Ostatní
Cibule2 ks
Sádlo10 dkg
Hladká mouka 15 dkg
Vepřová játra500 g
Příloha
Dlouhozrnná rýže25 dkg
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřová játra nakrájíme na nudličky.
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli do hněda. Potom na cibuli orestujeme nakrájená vepřová játra. Přidáme sůl, pepř, kmín, podlijeme vodou a necháme mírně dusit 20 - 30 minut. Měkká játra vyjmeme, přilijeme trochu vody a zahustíme hladkou moukou. Necháme povařit a šťávu scedíme. Do scezené šťávy vložíme měkká játra.
Vepřová játra na cibulce podáváme s dušenou rýži uvařenou podle návodu na obalu.
Baže máte pravdu,souhlasím s Vaším postupem vaření,každý máme jiné chutě a ještě**žádným ingrediencím se meze nekladou**.Přeji Vám i ostatním dodré chuti....///
Ondřej
Komentář k receptu Vepřová játra na cibulce
Sůl v receptu rozhodně nepřidávat(až na konci). Játra ztvrdnou.
vivi
Re: Re: Komentář k receptu Vepřová játra na cibulce
nezapoměl ale napsal jste že smažíte na oleji
stavros666
Vepřová játra na cibulce
Dnes jsem je udělal dle Vašeho receptu a všechna čest,bylo toto papů velice šmakozní.Jako přílohu jsem udělal rýži s bylinkama a přidal jsem čerstvé houbičky...a přidal jsem trochu chilli papriček.Všichni strávníci se olizovali a také posílám fotografii této porcičky i s přáním dobré chuti...
Max
Re: Chyby příspěvku
Opravdu, solit a pepřit můžete i před, důležitá je rychlá příprava. Kdo chce publikovat recepty s játry, měl by vědět, že toto dogma neplatí. Jak bylo uvedeno už výše, zkuste to, než začnete psát vykřičníky a velká písmena ;-)