Tato vynikající polévka může být podávána s kousky zeleniny, ale i rozmixovaná do krému.
Hodnocení
4.5
/ 5 (44x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Máslo1 lžíce
Cibule1 ks
Celer2 plátky
Mrkev6 ks
Petržel1/2 šálku
Bujón zeleninový1-2 kostky
Podle potřeby
Voda
Podle chuti
Mořská sůl
Postup přípravy
Zeleninu očistíme. Cibuli a celer nakrájíme na nudličky. Mrkev nastrouháme nahrubo.
Máslo rozpustíme ve středním hrnci. Přidáme cibuli, celer a smažíme. Pak přidáme k zelenině mrkev. Vlijeme do hrnce vodu, aby asi tak o centimetr zalila zeleninu. Přidáme kostky bujonu a koření. Mrkvovou polévku přivedeme k varu, přiklopíme a vaříme asi hodinu. Chceme-li polévku hustší, přidáme na konci vaření 2 lžíce smetany. Ale již nevaříme. Chceme-li krémovou polévku, dáme ji napřed do mixéru a potom přidáme smetanu.
Venkovskou mrkvovou polévku podáváme studenou nebo teplou.
Svatá pravda! Mrkvová polévka, tam by měla alespoň převažovat mrkev! Vracím se k prvnímu receptu, kde bylo 1/2 kg mrkve, pár brambor, smetana, koření a na konci se rozmixovalo...
lalaj
Komentář k receptu Venkovská mrkvová polévka
okořenila jse kurkumou, sušeným česnekem, pepřem a sušenou petrželkou a bylo to výborné
dvorakovajane
Vylepšení
Rozhodně přidat k zelenině brambor a česnek, okořenit stačí pepřem a výsledek je vynikající. Bez smetany a rozmixování. Jedna z nejlepších polévek, které jsem zatím dělala : )
tereza (tecka) seif
Okořenit
Polévka nebyla špatná, ale přišla mi taková mdlá. Pravda, dala jsem jenom jeden bujon (nepoužívám ho moc ráda), ale i tak... Chtělo by to asi nějaké koření, ale nejsem si jistá, jaké.
mdratva
Rozmixovat
jednoznačně rozmixovat, tak vynikne její chuť a k tomu ta smetana, hmmmm...Nevím, jestli to večera něco zbyde :-)