Salát, který podáváme jako hlavní chod. Recept bohatý na vitamíny a minerály.
Hodnocení
3.8
/ 5 (29x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Paprika žlutá1 ks
Bujón zeleninový1 kostka
Jogurtový dresink2-3 lžíce
Bylinková sůl
Sójové nudličky1/2 balíčku
Tofu s mořskou řasou1 kostka
Umeocet1/2 lžíce
Bílá nebo zelená paprika1 ks
Menší pórek (zelená část)1 ks
Postup přípravy
Sójové nudličky uvaříme podle návodu na obalu úplně doměkka, do vody přidáme kostku bujonu. Scedíme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Sóju nakrájíme na menší kousky.
Mezitím očistíme a nakrájíme papriku, pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Tofu necháme okapat, potom nakrájíme na menší obdélníčky.
Vše dohromady promícháme, přidáme na dochucení trochu umeoctu a bylinkové soli. Podle chuti vmícháme ještě jogurtový nebo jiný dresink. Můžeme si dopřát i lžíci tatarské omáčky či majolky, nedržíme-li štíhlou linii.
Vegetariánský salát s tofu podáváme jako studený hlavní chod (s pečivem i bez).
Ahoj všichni,dneska jsem uvařila vegetariánský salát a můžu vám říct,že chutná skvěle.Trošičku jsem si ho doupravila,přidala jsem žampiony,sterilovanou kukuřici,fazole a místo majolky jsem zamíchala přírodní cottage sýr.Mňam,mňam,bylo to skvělé a vřele doporučuji
karel
salat
Dobrý,mi děláme klasiku,1vejce na tvrdo,(50g šunky,tuňák,atd.) čínské zelí,1\2č+ž papryku,rajče,kousek okurky a 1\4cibule vše naktájíme a přidáme dresing nebo tatarku ta je chutnější. Porce pro jednohu.