Recept na veganský koláč s černým rybízem, který si zamilujete po prvním soustu.
500 g | polohrubá mouka |
200 g | třtinový cukr |
250 g | sójové mléko |
50 ml | rostliný olej |
1 balíček | kypřící prášek bez fosfátů |
250 g | černý rybíz |
1 balíček | bio vanilkový cukr |
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme třtinový a vanilkový cukr, kypřící prášek a vše spolu promícháme. Poté přilijeme sojové mléko a olej a vypracujeme těsto.
Formu na koláč vyložíme pečícím papírem, rovnoměrně na ni vylijeme připravené těsto a posypeme omytým černým rybízem. Koláč pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut na 180 °C.
Po upečení necháme veganský koláč s černým rybízem vychladnout a můžeme podávat.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla předzvěst skvělého víkendu bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 8 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena