Nakrájíme 4 hrnky čerstvých hub a na nudličky očištěnou zelenou papriku.
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku, přidáme mletou papriku, vatovec a podléváme vývarem z masoxu. Takto dusíme asi 15 minut. Poté přidáme nakrájenou papriku, osolíme a dusíme, dokud papriky nezměknou.
Jako poslední ingredienci použijeme zakysanou smetanu, ve které jsme si rozmíchali mouku a krátce povaříme.
Vatovec s paprikou podáváme s houskovým knedlíkem.
Osmažit lehce cibulku, zpěnit práškovou papriku, na tom podusit 10 min. vatovec nakrájený na proužky (ale třeba i hlívu ústřičnou) s trochou vody či polévky, zalít bujónem, uzenou polévkou nebo vodou, a pokud vodou, pak při varu přidat masox, dále kečup či rajský protlak, prolisovaný česnek, zahustit polohrubou moukou nebo strouhanou syrovou bramborou, krátce povařit s majoránkou, případně dle chuti s mletým černým pepřem a mletým novým kořením (s obojím opatrně), a hotovo.
Přeju dobrou chuť.
Lubor Dufek, Praha - Vinohrady