Rodinný recept na polévku, která po několik generací putuje na vánoční stůl.
Hodnocení
3.0
/ 5 (6x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Sůl1 špetka
Smetana1 kelímek
Celer1 ks
Petržel1 ks
Bobkový list2 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Celý pepř5 kuliček
Sušené houby1 hrst
Kyselé zelí0.2 balíčku
Hlava z kapra2 ks
Mrkev2 ks
Postup přípravy
Tato polévka se vaří ve dvou hrncích. V jednom vaříme hlavu a vnitřnosti, přidáme oškrábanou a nakrájenou mrkev, petržel a celer. Přidáme bobkový list, pár kuliček pepře a sůl.
V druhém hrnci uvaříme zelí, které předem propláchneme, aby polévka nebyla příliš kyselá. Zelí nakrájíme tak, aby zelí v polévce vypadalo jako nudle. K tomu přidáme hrstičku sušených hub.
Polévku z ryb scedíme, přidáme nakrájené vnitřnosti a také zelí s houbami, které jsme uvařili v druhém hrnci.
Do smetany rozkvedláme trochu mouky a zalijeme do hotové polévky. Chvilku povaříme a dochutíme solí.
Vánoční rybí polévku se smetanou a zelím podáváme na Štědrý večer místo klasické rybí polévky.