Tento recept na Vánoční plněnou husu je skvělý pro slavnostní příležitosti. Plněná husa s nadýchanou nádivkou z kaštanů, šalotky a pečiva je perfektní volbou na vánoční stůl. Husa se peče pomalu, aby se její kůže stala křupavou a maso zůstalo šťavnaté. Podává se s bohatou omáčkou, která je připravená z výpeku a čerstvého kuřecího vývaru. Tento tradiční pokrm zaručeně potěší všechny u vánočního stolu.
Hotovou husu odebereme a udržujeme v teple. Omáčku si připravíme ze základu od husy. Základ přelijeme do kastrolu a zahustíme hladkou moukou. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Hotovou a převařenou omáčku přecedíme přes jemné sítko. Podle hustoty přidáme vývar nebo mouku. Vánoční plněnou husu upravíme na tác a podáváme s naší oblíbenou přílohou jako hlavní chod. Omáčku můžeme servírovat i zvlášť v misce.
Autor:null




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena