Recept na výborné vánoční perníčky, které jsou ihned měkké.
Hodnocení
4.6
/ 5 (22x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Těsto
Vejce3 ks
Kakao3 lžíce
Med230 g
Cukr moučka200 g
Skořice mletá1 lžička
Hladká mouka 750 g
Tuk na pečení150 g
Jedlá soda1 a 1/2 lžičky
Perníkové koření1 lžíce
Na potření
Bílek
Postup přípravy
Z hladké mouky, cukru moučka, kakaa, perníkového koření, mleté skořice, jedlé sody, medu, tuku na pečení a vajec vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet do druhého dne.
Z rozváleného těsta vykrajujeme různé tvary perníčků a pečeme v troubě na 180 °C.
Po vytažení z trouby můžeme perníčky natírat bílkem, aby se leskly.
Vánoční perníčky hned měkké servírujeme na sváteční stůl jako výborné jemné cukroví.