Tuk si necháme přes noc povolit při pokojové teplotě. Nesmí se rozehřívat v mikrovlnce a podobně.
Změklý tuk vypracujeme se vším dohromady v pevné těsto, které dáme do lednice ztuhnout.
Po ztuhnutí těsto vyndáme a vytváříme rohlíčky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi tak 10 - 15 minut.
Ještě horké rohlíčky ihned obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým. Když jsou teplé, tak se na rohlíčky cukr lépe obaluje.
Křehké vanilkové rohlíčky od maminky pečeme přibližně 3 týdny před vánočními svátky, aby stihly zvláčnět.
Dělala jsem z trojité dávky a i tak by jich mohlo být víc..(mám dvě krabičky),každopádně jsou vynikající! Jsou křehoučké a doslova se rozplívají na jazyku.Výborný recept,určitě ještě připeču!
jarunkaj
Re: hera
HERA je rostlinný tuk na pečení
mpmpmpmp
Komentář k receptu Vanilkové rohlíčky od maminky
Dobré vyzkoušeno. Mírně sladké a křehké.
Marcela
Vanilkové rohlíčky
Mám hodně podobný recept na vanilk. rohlíčky od své mamky , souhlasím, že
jsou opravdu výborné. 150 g hladké mouky, 110 g másla, 50 g mletých lískových
nebo vlašských ořechů, 20 g cukru moučka + 1/2 vanilkového cukru, 1 žloutek.
Na obalení cukr moučka + vanilkový cukr. Množství tak akorát, nemám je spočítané
(cca na 4 plechy), pro milovníky doporučuji udělat z dvojité dávky.
lsmoulinka
výborné
právě jsem dodála. Rohlíčky se dělali jedna básen a jsou výtečné.. děkuji za receptík :)