Vyzkoušejte recept na výborný vajíčkový salát s řapíkatým celerem, bramborem, křenem a majonézou. Tip, jak zpracovat vykoledovaná velikonoční vajíčka.
6 ks | vejce natvrdo |
80 g | cibule šalotka |
2 řapíky | řapíkatý celer |
100 g | vařené salátové brambory |
1 lžíce | olej |
60 ml | bílé víno nebo vývar |
100 ml | hustá majonéza |
1 lžíce | smetanový křen |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvě mletý černý pepř | |
1 lžíce | rýžový ocet 3% |
1-2 lžíce | bílý jogurt |
Stonky řapíkatého celeru zbavíme pevných vláken pomocí škrabky. Poté je nakrájíme na malé kousky, které na pánvi na lžíci oleje zvolna necháme zesklovatět, podlijeme vínem a za stálého míchání necháme tekutinu odpařit. Takto připravený celer odstavíme stranou a necháme vychladnout. Oloupanou šalotku nasekáme najemno a ve slupce uvařené a oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky. Vejce vařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na kousky.
Připravené suroviny vložíme do mísy, osolíme, opepříme ochutíme octem, promícháme s křenem, majonézou a lžící jogurtu. Salát necháme alespoň 2 hodiny v chladu odležet.
Vajíčkový salát s řapíkatým celerem rozdělíme na porce, ozdobíme čerstvou pažitkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Velikonoční nádivka s tofu a špenátem krok za krokem
Nádivka patří k tradičním velikonočním pokrmům. V tomto receptu vám nabízíme veganskou alternativu s uzeným tofu a čerstvým špenátem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena