Vejce vložíme do osolené vroucí vody a vaříme "na hniličku" do 10 minut (dostatečná doba vaření proti ptačí chřipce).
Během vaření si nastrouháme čerstvý křen. Na jiné plotýnce si zatím v plechovém hrnečku rozpustíme kousek jedničky másla a necháme zpěnit dozlatova.
Jakmile jsou vejce uvařená, oloupeme a omyjeme je od skořápek, položíme na připravený talířek a rozpůlíme tak, abychom všechny čtyři půlky měli žloutkem nahoru. Vajíčka v hniličkovém žloutku posolíme i opepříme dle chuti. Potom na vajíčka nasypeme připravený strouhaný křen a ten pak polijeme rozpuštěným zpěněným máslem.
Vajíčka podáváme teplá s pečivem či chlebem. Můžeme ještě posypat sladkou mletou paprikou.
Autor:Jarin




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena