Očistíme kořenovou zeleninu - 1 petržel, 2 mrkve, 1/4 celeru, přidáme asi po 4 kuličkách nového koření a celého černého pepře a s bůčkem uvaříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Nakrájenou cibuli osmahneme na lžíci sádla dorůžova, přidáme kysané zelí a osolíme. Dále přidáme mletou sladkou i pálivou papriku a chvíli dusíme. Uvařený a vychladlý bůček nakrájíme na kostky, které opečeme na zbytku sádla s kolečky klobásy a potom je přidáme k zelí, zalijeme vodou z bůčku a společně dusíme. Až zelí změkne, guláš zahustíme nastrouhanou nebo vidličkou rozmačkanou uvařenou zeleninou. Zeleninu přidáme podle chuti. Podle potřeby poprášíme moukou a nakonec dochutíme solí a vegetou. Ta není úplně nutná.
Uzený guláš mého bratra podáváme s houskou, chlebem nebo bramborovým knedlíkem.