Uzené maso v pivním těstíčku je lahodný pokrm, který spojuje křupavou a aromatickou vrstvu těsta s chutí uzeného masa. Tento pokrm je často podáván s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo různými omáčkami pro zvýraznění chuti. Je to chutná pochoutka, která potěší každého milovníka uzeného masa.
olej | |
sůl | |
3 ks | vejce |
hořčice | |
světlé pivo | |
100 g | hladká mouka |
500 g | maso uzené vařené |
Uzené maso v celku uvaříme tak, aby zůstalo šťavnaté. Necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky potřeme hořčicí, obalíme v těstíčku z mouky, vajec a piva a smažíme na rozpálením oleji dozlatova.
Hotové řízky podáváme s bramborovou kaší, nebo s opékanými brambory. Můžeme dozdobit plátkem citronu a zeleninovou oblouhou nebo salátem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena