Recept na netradičně ochucenou uzenou polévku s cizrnou, pórkem a cibulkou. Krásně zahřeje!
1 stroužek | česnek |
1 ks | pórek |
400 g | cizrna |
1 svazek | jarní cibulka |
400 g | uzená vepřová plec |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
mletý zázvor | |
mletý černý pepř |
Den předem cizrnu propláchneme a necháme ve studené vodě nabobtnat. Potom vodu vyměníme za čerstvou a zvolna uvaříme i s uzeným masem doměkka. . Mezitím si pórek a jarní cibulku očistíme a vše nakrájíme na tenká kolečka. Česnek prolisujeme. Měkké uzené maso vyjmeme a nakrájíme na kousky. K vroucí cizrně nyní přidáme nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, zázvor, majoránku a pepř. Polévku ještě asi 5 - 10 minut povaříme a podle potřeby přisolíme. Nakrájené uzené maso rozdělíme na porce, přelijeme horkou polévkou a podáváme s pečivem.
Tradiční štědrovečerní polévka: Rybí, hrachová i kapustnice
Ani vánoční tabule se bez poctivé domácí polévky jednoduše neobejde. Co se vařívalo o svátcích kdysi a vaří se i dnes? Jakou polévku můžete na štědrovečerní tabuli připravit? Přinášíme vám 6 prověřených receptů, které rodinu rozhodně nezklamou.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena