Místo grilování můžeme také vyzkoušet uzení. Jednoduchý, ale časově náročný recept na vyuzená kuřata, která podáváme s pečivem a zeleninovými saláty.
Hodnocení
4.3
/ 5 (28x)
Ingredience
Ostatní
Slanina150 g
Čerstvé kuře2 ks
Marináda
Česnek4 stroužky
Olej2 dl
Zakysaná smetana250 ml
Podle chuti
Sůl
Postup přípravy
Kuřata očistíme a naporcujeme na čtvrtky. Potom je omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na hranolky a kuřecí díly jimi prošpikujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Olej promícháme se zakysanou smetanou a česnekem. Čtvrtky kuřat prosolíme, vložíme do marinády a necháme přes noc rozležet v chladu.
Potom maso řádně osušíme a upevníme na potravinový provázek.
Čtvrtky kuřat udíme při 70 - 80 °C asi 10 až 11 hodin.
Uzená kuřata podáváme s pečivem a zeleninovými saláty. Výborně chutnají s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
zkousel jsem a vyborne,akorat jsem udil ctvrtky a nechal jsem je nalozene v lednicce 5 dnu
walla
já raději než do oleje naložím cca na 3 dny kuře do soli a bylinek. Pak ho celé ovážu provázkem a potřu máslem. V udírně udíme 4 hodiny a je to fakt mňamka.