Listové těsto vyválíme na tloušťku 3 mm a položíme do koláčové formy. Maličko těsto propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a na papír nasypeme fazole. Dáme péct na 12 - 15 minut na 200 °C. Odstraníme fazole s pečícím papírem a dál pečeme 10 minut. Necháme vychladnout.
V míse nad vařící vodou rozpustíme čokoládu a máslo. Odstavíme a necháme vychladnout.
V míse smícháme vajíčka, cukr, vanilkovou esenci a mouku. Poté nalijeme do čokoládovo-máslové směsi a dobře promícháme.
Hotovou směs nalijeme do upečeného koláče a pečeme 50 minut na 180 °C.
Úžasný čokoládový koláč podáváme posypaný moučkovým cukrem a ozdobený šlehačkou se skořicí.
Riskla jsem to a zkusila recept pro návštěvu. Všem strašně chutnal, připomíná čokoládové soufflé.
Jinak mám dva typy:
1. Servírovat teplý/ohřátý.
2. Nemám moc zkušenosti s listovým těstem v této podobě, proto jsem do formy vyřízla přesně a pak se mi při pečení smrsklo. Příště bych určitě vykrojila přes okraj. Otázkou je zda ho tam ale opravdu musím dát, skoro to vypadalo, že by "náplň" držela pohromadě sama o sobě. Jako kdyby ani ke koláči nepatřil, ale nerušil.