Starý recept na výborné sladké jídlo našich babiček - moučné noky s mákem a povidly.
Hodnocení
5.0
/ 5 (5x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Těsto
Sůl1 špetka
Vejce1 ks
Mléko250 ml
Tuk50 g
Cukr moučka1 lžička
Hrubá mouka500 g
Podle chuti
Máslo
Cukr moučka
Mák
Švestková povidla
Postup přípravy
Z vejce, mléka, tuku, lžičky cukru, soli a mouky vypracujeme tuhé těsto.
Z těsta pak vykrajujeme malou lžičkou noky a uvaříme.
Na talíři ušubraný regiment přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme mákem, cukrem a přidáme povidla. Vše podle chuti.
Tohle mě velmi potěšilo, že vidím název receptu, který je mi povědomý. U nás se říkávala babička "Zašmúraný regiment" ale podstata je podobná :-) Babi ještě dělala jednu variantu a to noky z tvarohu a přimíchávala tam rohlíky. Také to bylo moc dobré.
anna
staré časy
Zdravím a děkuji za recept - vrátila jsem se o 50 let zpátky, kdy nám toto jídlo vařila maminka. Pochazim ze Slovácka a tento název jsem od mých mladých let neslyšela.