Velmi jednoduchá úprava tvarůžků, ale pouze pro venkovní použití. Takové hanácké fondue.
Hodnocení
4.0
/ 5 (25x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
Podle potřeby
Pivo1 láhev
Olomoucké tvarůžky3 balíčky
Ostatní
Chléb1 ks
Postup přípravy
Nad ohněm dáme do kotlíku (nebo většího hrnce) trochu piva a postupně přihazujeme do kotlíku tvarůžky, lehce mícháme a podléváme pivem.
Když je směs krásně tekutá, kotlík sejmeme z ohně a za pomocí čerstvého chleba obsah kotlíku - tvarůžky na pivu - zkonzumujeme.
Výborná chuťovka!
Vážená nechci poučovat,a jsem rád že mlsáte takovou dobrotu,jako jsou Olomoucké tvarůžky ale doporučuji přidat kmín,trošku chili nebo pálivé papriky a pak to je ta pravá bašta.Doporučuji též jako alias smažený tvarůžek v trojobalu a vůbec nevadí je dělat doma protože labužníků je na světě dost!