Mouku promícháme s práškem do pečiva a vsypeme na vál. Přidáme nastrouhané máslo, vejce, žloutky a zpracujeme v těsto. Těsto dáme na 30 minut do lednice odpočinout.
Plech vymažeme a vysypeme a vyložíme těstem, které jsme rozváleli na 3 - 4 cm silný plát.
Suroviny na náplň dáme do mísy a dobře promícháme. Měly by mít pokojovou teplotu. Náplň nalijeme na těsto a krémovník dáme předpéct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 40 minut.
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, kterým potřeme předpečený moučník. Tvarohový krémovník vložíme zpátky do trouby a pečeme dalších 10 minut.
Tvarohový krémovník se sněhem necháme vychladnout a podáváme nakrájený na kostky k nedělní kávičce.
Jo, a rozhodně na přípravu nepostačí uvedená jedna hodina. Nejsem úplně pomalá, ale cca půl až hodinu navíc k celkovému času přípravy počítejte. Těsto po zpracování půl hodiny odpočívá v lednici, mezitím si připravíte náplň, po půl hodině těsto i náplň dáte na MENŠÍ pekáč nebo plech (to aby vám mohla náplň vyběhnout ven z plechu nízkou stranou), čtyřicet minut pečete, mezitím si připravíte sníh. Koláč vyndáte, přepnete troubu, nandáte na něj sníh a cca deset minut dopékáte.