Výborný, jemný tvarohový dort vhodný k jakékoli příležitosti.
Hodnocení
5.0
/ 5 (1x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Vejce5 ks
Máslo50 g
Mléko100 ml
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Cukr krystal150 g
Hladká mouka 200 g
Krém
Máslo100 g
Cukr moučka
Smetana ke šlehání1 kelímek
Měkký tvaroh1 kelímek
Na potření
Marmeláda
Postup přípravy
Žloutky rozetřeme s cukrem, přidáme měkké máslo a mléko. Nakonec pomalu přisypeme mouku s práškem do pečiva a vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do dortové formy (vyložené papírem a vymazané). Necháme péct při 180 °C.
Náplň: Vyšleháme máslo s cukrem, zašleháme tvaroh a ušlehanou smetanu. Vychladlý korpus nití podélně rozpůlíme a obě části namažeme džemem. Na spodní polovinu rozetřeme tvarohovo-smetanovou náplň, přiklopíme druhoua dáme do lednice zchladit. Náplň ještě ztuhne.