Tvarohové knedlíčky posypané cukrem se skořicí nebo polité ovocnou omáčkou. Osvědčený recept na teplý sladký pokrm.
Hodnocení
5.0
/ 5 (8x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Ostatní
Vejce1 ks
Máslo30 g
Brambory2 ks
Hrubá mouka250 g
Měkký tvaroh250 g
Podle potřeby
Mléko
Mouka na vál
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Změklé máslo nebo tuk zpracujeme s tvarohem, hrubou moukou, uvařenými brambory, trochou mléka, vejcem a solí.
Dobře vypracované hladké těsto vytvarujeme na váleček, z kterého odkrajujeme kousky těsta a tvarujeme malé kulaté knedlíčky.
Tvarohové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vody. Knedlíčky vaříme podle velikosti asi 5 minut. Po vyjmutí z vody knedlíky omastíme máslem, posypeme cukrem se skořicí, strouhanými ořechy nebo polijeme .
Tvarohové knedlíčky podáváme jako sladký hlavní chod.
Jsou moc dobré a rychlé, dala jsem větší brambory a nemusela jsem ani moc přidávat mléko. Doporučuji.
Jindra Skřivánková
Komentář k receptu Tvarohové knedlíčky
Počet knedlíčků se může lišit dle velikosti a velikosti brambor. Já dělám cca 25 ks knedlíčků asi jako pinpongový míček. Pokud těsto řídne, přidejte lžíci mouky, těsto by mělo být hladké, pružné a nemá se trhat. (Už se mi stalo, že jsem dala méně mouky a knedlíčky jsem rozvařila). Závářím ihned po vypracování, nenechávám odpočívat. Pokud se povedou, je to velmi dobré jídlo.