Hrubou mouku vsypeme do mísy a promícháme s měkkým tvarohem. Pak přidáme rozklepnuté celé vejce se žloutkem, cukr krupici, rozpuštěné máslo, nastrouhanou citronovou kůru z bio citronu a špetku soli. Ze všech surovin vymícháme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.
Poté z těsta tvoříme menší kulaté knedlíky. Vodu ve větším hrnci přivedeme k varu, trochu ji osolíme a vhodíme do ní knedlíky. Knedlíčky vaříme na mírném ohni 6 - 8 minut, dokud nevyplavou na povrch. Hotové knedlíčky potřeme rozpuštěným máslem.
Připravíme si omáčku. Do rendlíku nasypeme cukr a lesní ovoce. Lze použít i ovoce mražené. Na mírném ohni za stálého míchání ovocnou omáčku vaříme, dokud není dostatečně hustá. Potom ochutíme skořicí.
Noky rozdělíme na talíře, polijeme je horkou ovocnou omáčkou a podle chuti posypeme strouhaným tvarohem, cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Tvarohové knedlíčky s lesním ovocem podáváme jako sladký hlavní chod.