Tvarohovou nádivku můžeme použít na kynuté i lité koláče, nebo na plnění listových šátečků a sladkých závinů.
Hodnocení
4.5
/ 5 (50x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
9x
Ingredience
Ostatní
Vejce1 ks
Máslo50 g
Mléko3 lžíce
Citron1/2 ks
Tvaroh250 g
Cukr moučka50 g
Vanilkový cukr1 balíček
Postup přípravy
Žloutek oddělíme od bílku.
Máslo utřeme se žloutkem do pěny, přidáme vanilkový a moučkový cukr, tvaroh a mléko. Ke směsi přistrouháme kůru z jedné poloviny citronu a důkladně promícháme, nebo ručním šlehačem ušleháme.
Z bílku ušleháme tuhý sníh a ten zlehka vmícháme do tvarohu.
Tvaroh můžeme vylepšit ještě hrstkou rozinek, ale není podmínkou. Pokud bychom tvaroh nanášeli na koláč cukrářským pytlíkem s ozdobnou špičkou, tak rozinky do tvarohu nedáváme. Rozinky by kovovou špičku ucpávaly.
Nejdůležitější je, jaký máte tvaroh, z vaničky nelze použít vůbec, ten je tak na ovocné poháry, ale ne na pečení, musí být kostka. Dnes jsem koupila v Lidlu jemný tvaroh v kostce a je super, musela jsem dokonce přidat mléko.
Mája
Re: Komentář k receptu Tvarohová nádivka na koláče
Já dělám náplň z tvarohu do koláčku takto a nikdy neteče. A to jí dávám do cukrářského pytlíku. Jeden tvaroh v kostce, do něj jen žloutek, cukr, nebo se může přidat vanilkový cukr a trochu smetany (může být i kysaná), pokud by vám to připadalo řídké lze přidat trochu vanilkového pudingu - prášek.