Připravíme si pomerančovou kůru zakrájenou nadrobno z dobře omytého pomeranče. Použít lze i zakoupenou. Obojí varianta ale musí splňovat podmínku - kůra musí být proslazená. Arašídy nasekáme.
Ve vroucí vodní lázni šleháme bílky s cukrem do úplného zhoustnutí. Pak ( za dalšího šlehání) přidáváme po troškách tekutý med. Nakonec přimícháme rozsekané arašídy, nadrobno pokrájenou pomerančovou kůru a důkladně zamícháme.
Hmotu roztíráme ve dvoucentimetrové vrstvě mezi dvě dortové oplatky. Zatížíme prkénkem, necháme ztuhnout a turecký med krájíme na čtverečky.
Ať přemýšlím, jak přemýšlím... teď už opravdu nevím, jak by to ztuhlo. Raději to sníst tekuté. Někde jste asi udělal chybičku. Je tam dost arašídů, cukru i oranžátu na zahuštění tuhé medové pěny. Nevynechal jste něco?
Renata Hřebíčková
Re: pomoooc
Ahoj. V obchodě se dá koupit kandované ovoce a stejně tak i pomerančová kůra. Je taky ve vaničce a někdy se ji říká oranžát.