Recept na tuňákovou pomazánku z tuňáka, brambor a vajec.
Hodnocení
4.8
/ 5 (9x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý bílý pepř
Ostatní
Máslo100 g
Cibule1 ks
Majonéza5 lžic
Tuňák v oleji185 g
Tuňák ve vlastní šťávě185 g
Hořčice plnotučná1 lžička
Vejce natvrdo2 ks
Brambory vařené ve slupce1-2 ks
Postup přípravy
Brambory a vejce oloupeme. Brambory nastrouháme, vejce nasekáme. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.
Tuňáka vidličkou rozmačkáme a rozetřeme s máslem. Přidáme nakrájenou cibuli a majonézu. Přimícháme do směsi brambory s vejci spolu s hořčicí. Vše důkladně promícháme. Tuňákovou pomazánku ochutíme pepřem a solí.
Tuňákovou pomazánku s brambory podáváme s čerstvým pečivem.