Tuňáková pomazánka zase jinak. S trochou zeleniny a oblíbeným kořením.
Hodnocení
4.0
/ 5 (19x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Petrželka
Majoránka
Zakysaná smetana4 lžíce
Dijonská hořčice1 lžička
Mletá sladká paprika
Pomazánkové máslo1/2 kelímku
Tuňákové kousky v oleji1 konzerva
Jarní cibulka s natí1-2 ks
Paprika červená1 ks
Tuňáková drť ve vlastní šťávě1 konzerva
Postup přípravy
Papriku opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme středu a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Cibulku nakrájíme i s natí na kolečka. Petrželku nasekáme.
Oba tuňáky slijeme a v misce promícháme společně se zakysanou smetanou a půl kelímkem pomazánkového másla bez příchuti. Osolíme, přidáme hořčici, trochu majoránky, petrželky a asi lžičku mleté papriky. Nakonec vmícháme cibulku a nasekanou papriku.
Tuňákovou pomazánku na červeno necháme vychladit a potom mažeme na libovolné pečivo.