Chutný višňový sirup užijete pro přípravu osvěžujících nápojů. Vyzkoušejte jeho přípravu podle uvedeného receptu.
Hodnocení
4.5
/ 5 (77x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Cukr1/3
Voda1/2
Třešně1 kg
Kyselina citronová7 g
Postup přípravy
Třešně namočíme asi na hodinu do vody a necháme z nich vyplavat červy. Oprané třešně rozvaříme ve vodě za neustálého míchání a současného drcení plodů. Na 1 kg tmavých třešní dáme 0,5 litru vody.
Rozvařené třešně propasírujeme. Necháme sednout kal a čirou (nebo i mírně zakalenou) třešňovou šťávu uvedeme do slabého varu. Na 0,5 litru šťávy přidáme 0,4 kg cukru a 7 g kyseliny citronové. Poté provařený třešňový sirup naplníme do lahví.
Třešňový sirup používáme k přípravě osvěžujících nápojů v horkých letních dnech.
minimálně rok ji mám už ve špajzce a stále je dobrá :)
Lucie
Komentář k receptu Třešňový sirup
Super recept :) Letos se nám nechtělo peckovat malé třešničky, tak jsem je jen povařila, jak změkly, tak jsem je nacpala do staré látkové pleny a promačkala skrz, příště už to nebudu dělat jinak :)