Brambory uvaříme, necháme vychladnout a nahrubo nastrouháme. V míse osolíme a protřeseme s polohrubou moukou.
Směs rovnoměrně vysypeme na olejem vymazaný plech a pečeme asi 25 minut na 180 °C, než třesan zezlátne. Před dopečením můžeme těsto poklást kompotovanými či čerstvými švestkami, škvarky, salámem či sýrem. Necháme zapéct a podáváme.
Třesan nejlépe chutná přímo z trouby.
Dělám třesan vždy ze zbytků brambor, tak přesné množství nevím - baj očko... Teď jsem objevila kuchařku po své prababičce. Přepisuji ji do elektronické podoby, tak pokud máte zájem, dejte mi na sebe kontakt a ráda vám tyto stařičké recepty, jak budou opsány, pošlu...
joma1
Re:
Díky za upřesnění a objasnění receptu, teď už mám chuť si o vyzkoušet.
joma1
Re: množství
Na jeden vyfocený plech by úplně stačil. I když jsem dosti zběhlá kuchařka, tak alespoň orientační množství je třeba aby si kuchař mohl recept přizpůsobit.
vesely milam
Re: množství
Množství závisí dle toho, kolik třesanu nakonec chcete mít...
Radulajda
Re: hadej-hadej....
Zapátrám v paměti a když tak se ozvu. Moje babička pocházela ze statku a měla receptů na podobná jídla fůru. Jenže, bohužel, jen v hlavě. Budu muset opravdu zapátrat v paměti. Zdravím.