Recept na výborné ovocné řezy, které se báječně hodí ke kávě nebo čaji.
Hodnocení
4.7
/ 5 (3x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Těsto
Vejce4 ks
Máslo125 g
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr krupice250 g
Vanilkový cukr1/2 balíčku
Polohrubá mouka300 g
Vlažné mléko
Na ozdobu
Ovoce
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Žloutky, cukr a máslo a utřeme do pěny.
Postpupně k žloutkům přisypáváme prosátou mouku s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko (těsto by mělo být husté, ale téct).
Úplně nakonec vmícháme do těsta ušlehaný sníh z bílků.
Hotové těsto lijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, navrch poklademe ovocem (švestky, hrušky, jablka, meruňky, lesní plody), posypeme drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby.