Nejprve si připravíme salát. Najemno nakrájíme okurku, rajčata, různé papriky, ledový salát, rukolu, polníček, jarní cibulku a ochutíme troškou soli, pepře a balsamikovým octem
Na dip smícháme sojanézu nebo vegan jogurt s troškou česneku, špetkou soli, pepře a pokud je možnost, tak i s čerstvými bylinkami podle chuti
Na pánvi orestujeme seitan (Já měla speciál se zeleninou.), sójové maso nebo ďobáčky. Sójové maso už není potřeba nějak kořenit, ale záleží na chuti.
Tortilly ohřejeme na pánvi. Na tortillu dáme menší množství salátu, na salát dáme trochu sójového masa a nakonec trochu dipu. Všechno to umístíme doprostřed tortilly jako takový pruh. Nakonec tortilly zabalíme a servírujeme.
Tortilly plněné čerstvým salátem podáváme jako chutné a zdravé pohoštění při různých příležitostech.