Výborné a celkem rychlé jídlo s mletým masem, zelím a těstovinami, které zvládne připravit i kuchař začátečník.
Hodnocení
0.0
/ 5 (0x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Směs
Česnek1-2 stroužky
Cibule1 ks
Těstoviny1/2 balíčku
Bílé víno3-4 dl
Sójová omáčka1 lžíce
Mleté maso400 g
Hlávkové zelí1/3 hlávky
Mletá sladká paprika1-2 lžičky
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Na ozdobu
Čerstvá petrželka
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Vhodné jsou vřetena, ale lze připravit z jakýchkoliv těstovin (kolínka, mašličky).
Zeleninu očistíme.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme mleté maso, já používám míchané hovězí a vepřové, ale lze použít i jednodruhové. Maso chvilku restujeme, poté osolíme, opepříme, přidáme mletou červenou papriku, zázvor, sojovou omáčku a zelí nakrájené na kostičky (cca 1/3 malé hlávky).
Vše podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka (cca 10 - 15 minut). Podle potřeby můžeme ještě podlévat vodou tak, aby zbylo trochu šťávy.
Do hotové masovo-zelné směsi přidáme uvařené těstoviny a už jen krátce prohřejeme.
Těstoviny se zelím a mletým masem podáváme jako sytý oběd či večeři, můžeme přizdobit zelenou petrželkou.